Meny

Driftinformation

Antal avbrott inom respektive område
Inga planerade avbrott

För en hållbar framtid

Vi ger dig ljus i mörkret, värme i kylan och underhållning en tråkig kväll, välkommen till energibolaget nära dig.

Energiskatten flyttar från elhandelsfakturan till elnätsfakturan

Riksdagen har beslutat att skattskyldigheten för energiskatt på el ska flyttas från elhandelsföretagen till elnätsföretagen från den 1 januari 2018.

Flytten av skatten innebär inga ökade kostnader för dig som kund, men att skatten du redan betalar till ditt elhandelsföretag hamnar på fakturan från ditt elnätsföretag istället. Fakturan från ditt elhandelsföretag blir alltså lägre, medan fakturan från ditt elnätsföretag blir högre.

Energiskatten i vårt område av Sverige är 33,1 öre per kilowattimme*, företag som bedriver en viss typ av verksamhet kan ha rätt till lägre eller ingen energiskatt. Moms med 25 % på energiskatten på el flyttar tillsammans med själva skatten till elnätsföretaget.

Om du vill veta mer om energiskatten på el i Sverige hänvisar vi dig till Skatteverket.

*Enligt indexomräkning nov 2017.

Fiberutbyggnad Vartofta

På grund av det hårda vintervädret avvaktar vi med fortsatt schaktarbete. Vi planerar att börja gräva igen under vecka 9 men det kan flyttas fram ytterligare på grund av vädret. Projektinformationen uppdateras löpande.

Här hittar du information om alla pågående projekt.

Varning!

Varning för obehöriga försäljare/fibertekniker

Vi ber alla vara uppmärksamma på besök där det påstås att ett annat företag ska ha tagit över Falbygdens Energis fibernät. Detta stämmer inte och vi har inte heller någon som arbetar på uppdrag för oss med kundundersökning eller liknande.

All vår personal kan identifiera sig.

Är ni osäkra så ring oss gärna på 0515-77 75 80.

Upphandlingar

Nu kan du bevaka Falbygdens Energis pågående upphandlingar, hämta förfrågningsunderlag, lämna anbud och få tilldelningsbeslut online. 

Läs mer här om hur det går till och vilka krav vi ställer på våra leverantörer.