Meny

Driftinformation

Antal avbrott inom respektive område
Inga planerade avbrott

Vi fyller 100 år

Vi ger dig ljus i mörkret, värme i kylan och underhållning en tråkig kväll, välkommen till energibolaget nära dig.

Jul i Stad Söndag 26 november

Välkomna till vårt tält på torget och ta med era trasiga elljusstakar. Tillsammans med Eltjänst ska vi göra vårt bästa för att laga dom medan ni dricker julmust, äter skumtomtar och deltar i vår kluriga tävling.

Läs mer här.

Rosa Bandet insamling

Ett härligt initiativ från våra fantastiska medarbetare, förra året var det mustaschkampen, i år går pengarna till Rosa Bandet.

Läs Falköpings Tidnings artikel om vårt initiativ här.

 

Energiskatten flyttar från elhandelsfakturan till elnätsfakturan

Riksdagen har beslutat att skattskyldigheten för energiskatt på el ska flyttas från elhandelsföretagen till elnätsföretagen från den 1 januari 2018.

Flytten av skatten innebär inga ökade kostnader för dig som kund, men att skatten du redan betalar till ditt elhandelsföretag hamnar på fakturan från ditt elnätsföretag istället. Fakturan från ditt elhandelsföretag blir alltså lägre, medan fakturan från ditt elnätsföretag blir högre.

Energiskatten i vårt område av Sverige är 32,5 öre per kilowattimme*, företag som bedriver en viss typ av verksamhet kan ha rätt till lägre eller ingen energiskatt. Moms med 25 % på energiskatten på el flyttar tillsammans med själva skatten till elnätsföretaget.

Om du vill veta mer om energiskatten på el i Sverige hänvisar vi dig till Skatteverket.

*Avser gällande skatt- och avgiftsnivå per oktober 2017.

Prisjusteringar 1 januari 2018

Falbygdens Energi fortsätter investera för framtiden. Under perioden 2015-202 satsar vi totalt 150 miljoner kronor på att framtidssäkra elförsörjningen och skapa en fjärrvärmeleverans i miljömässig toppklass. För att göra allt detta möjligt behöver justerar vi våra priser från och med den 1 januari 2018. 

Information om prisjustering på fjärrvärme från och med 1 januari 2018.pdf

Information om prisjustering på elnät från och med 1 januari 2018.pdf