Meny
Laddar...

Arbeta på Falbygdens Energi 

Vid sidan av våra medarbetares engagemang och kompetens är det våra gemensamma värderingar som ger våra medarbetare, våra kunder och marknaden trygghet. Värderingarna vägleder oss i det dagliga arbetet och skapar samsyn kring viktiga frågor som kvalitet och integritet. Det är därför viktigt att ta ställning i ett tidigt skede om företagets värderingar stämmer överens med det som är viktigt för dig som person.

Säkerhet  - Vi sätter säkerheten först i allt vi gör, för medarbetare, kunder och ett hållbart samhälle.

Öppenhet - Vi är öppna för nya möjligheter, förändringar i omvärlden och nya samarbeten. Vår attityd är välkomnade och ärlig.

Kompetens - Vi använder vår professionalism och kompetens i allt vi gör för att nå våra mål och önskvärda resultat. Vi strävar efter ständig förbättring och utveckling.

Arbetsglädje -Vi trivs med att arbeta på Falbygdens Energi och utmanar varann till att ha kul på jobbet och bidra till en attraktiv arbetsplats. Vår positiva attityd bidrar till att stärka vårt varumärke och nå en ännu högre kundnöjdhet.

För information är ni välkomna att kontakta:

Therese Landelius
HR-Ansvarig 
0515-77 75 27
therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se

Falbygdens Energi – vi ger energi för en enkel vardag och en ljus framtid

Falbygdens Energi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete i en samhällsviktig verksamhet. Du erbjuds goda arbetsvillkor och möjlighet till ständigt lärande i en omväxlande miljö. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och gott resultat. Vi erbjuder ett antal förmåner, som exempelvis friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning och flexibel arbetstid.

Vi är ett 50-tal medarbetare som tillsammans gör vardagen enkel för våra kunder, vi förser dem med värme i kylan, ljus i mörkret och underhållning en fredagskväll.

Vi är det lokala energibolaget med internationell prägel, eftersom vi ägs av engelska Infracapital.

Hållbarhet är viktigt för oss, en tredjedel av elen i våra nät är lokalproducerad, förnybar el. Vår värme är producerad av 100 % fossilfritt bränsle och vi vägleds av våra värderingar; Säkerhet, Öppenhet, Kompetens och Arbetsglädje.

Vill du vara med på vår spännande resa mot att bli det mest hållbara företaget inom energibranchen då skall du söka till Falbygdens Energi. Här blir du en del av ett härligt gäng som har hållbarhet i fokus.  

Hos oss får du också en individuell utvecklingsplan. Vi tror på ett kontinuerligt lärande och din utveckling är viktig för oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare utvecklas kommer även Falbygdens Energi att växa och utvecklas.

 

Lediga tjänster

 

Drifttekniker

Vi söker en Drifttekniker till fjärrvärme

Vår fjärrvärmeavdelning bedriver idag produktion av fjärrvärme och el samt distribution av fjärrvärme. Produktion är helt förnybar och märkt med ”Bra Miljöval”, vilket bland annat innebär att vi använder lokala biobränslen som flis, briketter och pellets.

Vi söker nu en ny kollega till vår driftorganisation. Driftorganisationen säkerställer optimal drift av våra anläggningar för el- och värmeproduktion. Som drifttekniker hos oss arbetar du tillsammans med 7 kollegor med drift/kontroll, övervakning och optimering samt underhåll av våra produktionsanläggningar. Vi har beredskapstid var 5-6:e vecka sommartid och något tätare vintertid.

Tillsammans utmanar vi varandra att ha kul på jobbet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Daglig drift och underhållsarbete i våra produktionsanläggningar.
 • Samordna och optimera driften i våra produktionsanläggningar.
 • Bränslehantering
 • Service och förebyggande underhåll.
 • Delta i framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner
 • Mätvärdesrapportering
 • Arbete kring akuta störningar.
 • Vara delaktig vid nyanskaffning av utrustning och verktyg.
 • Delta i beredskap.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av drifttekniskt arbete från energiproduktion eller processindustri inom områdena kraftvärme, VA eller biogas alternativt annan likvärdig bakgrund. Vi ser gärna att du har utbildningsbakgrund motsvarande industrielektriker. Du har ett stort teknikintresse och motiveras av problemlösning.
För att passa i rollen tror vi att du är en person som är bra på att samarbeta, som gärna delar med sig av sin kunskap och är öppen för nya möjligheter. Du värderar alltid säkerhet främst, har en hög grad av ansvarskänsla och förmåga att agera på egen hand även i stressade situationer.
Du har god datavana och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.
Körkort B, manuell växel är ett krav då beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten


Arbetstid: Dagtid 07.00-16.00 samt beredskap (inställelsetid 60 min).

Sista ansökningsdag: 2020.08.30. Intervjuer sker löpande varpå tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Ort: Falköping

Omfattning: Heltid. Provanställning tillämpas. 

Start: Omgående eller efter överenskommelse.

Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Anders Tigell, produktionschef, på telefonnummer: 0515-77 75 64, eller via mail: anders.tigell(at)falbygdensenergi(dot)se

Fackliga kontaktpersoner:

Michael Strand, (SEF) 0515-777515

Conny Broberg, (Unionen) 0515-777581

Skicka din ansökan till: therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se


 

Redovisningsansvarig

Vi söker en Redovisningsansvarig till Ekonomiavdelningen

Falbygdens Energi AB befinner sig i en spännande fas och söker nu en redovisningsansvarig till vår ekonomiavdelning. Vårt team består av CFO, två redovisningsekonomer och en controller samt IT- och HR-ansvarig. Vår arbetsplats är belägen i centrala Falköping med närhet till kollektivtrafik, restauranger och affärer.

Arbetsuppgifter

 • Övergripande ansvar för redovisningen
 • Ansvarar för arbetsledning av redovisningsenheten
 • Upprätta koncernens årsbokslut och tillhörande årsredovisningar
 • Månads- och kvartalsbokslut
 • Löpande redovisning, avstämningar, reskontra samt betalningar
 • Månatlig finansiell sammanställning och rapportering
 • Leda digitaliserings- och effektiviseringsprojekt inom ekonomifunktionen
 • Budget- och prognosarbete inklusive uppföljning tillsammans CFO och VD
 • Momsredovisning och skattedeklarationer
 • Avstämning balanskonton
 • Löpande hantering av bolagets behandling av personuppgifter.
 • Skapa och upprätthålla goda relationer med intressenter såsom revisorer, kunder, leverantörer och myndigheter.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har flerårig erfarenhet av arbete inom ekonomiska processer med betoning på redovisning.

Du har kvalificerad kunskap inom redovisnings- och bokslutsarbete, skatt, inkomstdeklaration och koncernredovisning.

Då en stor del av vårt arbete bedrivs i olika ekonomi- och stödsystem är du van att arbeta med digitala verktyg och du är en erfaren användare av MS Office med betoning på Excel.

Du har goda kunskaper i tal och skrift både på svenska och engelska

 

Tidigare erfarenhet av att arbeta som redovisningsansvarig ser vi mycket positivt på och vi meriterar erfarenhet från energibranschen.

Som person är du noggrann, strukturerad och planerande i ditt arbete. Tjänsten ställer höga krav på att du är analytisk, ansvarstagande och van vid att ta egna initiativ. Du trivs med att samverka med övriga funktioner och berörda samarbetspartners för bästa resultat. Säkerhet är ett viktigt värdeord för oss och vi ser därför att du har ett högt säkerhetstänk och sätter säkerheten först i alla lägen.  

Välkommen med din intresseanmälan. 
 

Sista dag för intresseanmälan: 2020.08.16.   
Arbetstid: Dagtid 07.30-16.30  
Ort: Falköping
Omfattning: Heltid. Provanställning tillämpas. 
Start: Efter överenskommelse.
Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Stefan Egerstad, CFO, på telefonnummer: 0515-77 75 04, eller via mail: stefan.egerstad(at)falbygdensenergi(dot)se

Fackliga kontaktpersoner:
Conny Broberg, (Unionen) 0515-777581
Michael Strand, (SEF) 0515-777504

Skicka din ansökan tilltherese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se